Over ons

Op de leeftijd van 8 jaar bezocht Laivi Freundlich met zijn moeder een opticien in Londen voor zijn jaarlijkse controle. De uitslag van de test veranderde zijn leven voor altijd………hij had een bril nodig. Op dat moment is zijn passie voor modieuze brillen geboren. Hij verzamelde in de jaren daarna meer dan 100 brillen voor eigen gebruik. Hij verzamelde brillen van internationale top designers van allerlei aard, maar er ontbrak iets in zijn persoonlijke collectie: top kwaliteit, funky, betaalbare brillen. Een nieuw brillenmerk was geboren in Londen.
Eyefunc is officieel geïntroduceerd in 2007 op de Vision Expo East in New York, destijds onder de merknaam EYE-FUNC. Gebaseerd op het succes in Amerika werd de stap genomen naar Europa met een nieuwe collectie gepresenteerd in Parijs op de Silmo beurs eind 2007. Na een succesvolle introductie is Eyefunc Europe BV opgericht en het besluit genomen om een internationaal logistiek centrum op te richten in Nederland. Vanaf dat moment zijn er elk jaar 60 nieuwe modellen ontwikkeld. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en is beschikbaar in meerdere kleurcombinaties. In 2015 hebben Kitty en Cees Westland Eyefunc Europe overgenomen. Kitty is nu de exclusieve designer van Eyefunc en Cees draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken. Samen met Laivi in New York en ons gewaardeerd internationaal netwerk distribiteurs, hebben wij onschatbare kennis en vaardigheden in huis. Deze basis zorgt voor een stabiele en sterke internationale groei.

Eyefunc is een funky (opwindend, vrolijk), betaalbaar en kleurrijk brillenmerk. Speciale unieke designs en kleurcombinaties van een uitstekende kwaliteit (2 jaar garantie). Wij bieden brillen voor kinderen, tieners, mannen en vrouwen die zich willen onderscheiden van de massa. Eyefunc is net even anders, zonder in het extreme te gaan. Eyefunc komt goed tot zijn recht bij elke opticien en is te vinden in de grote steden, maar ook in de kleinere woonplaatsen.

De brillen zijn gemaakt van hoogwaardig Edelstaal, zonder enige vorm van verontreiniging en daardoor ook nikkelvrij. Daarnaast gebruiken wij materialen als acetaat, epoxy en TR 90 (grilamide) om mee te combineren. Met name het flexibele, anti allergische, kleurvaste TR 90 wordt veelvuldig gebruikt, meestal als veer, maar soms ook voor de voorzijde van de bril. Dit geeft de bril een nog hoogwaardiger draagcomfort, mede doordathet materiaal min of meer de vorm van het hoofd aanneemt.

Voor het kleuren van de brillen gebruiken onze leveranciers uitsluitend ‘eco-friendly’ verf dat afkomstig is uit de Berlac fabriek in Zwitserland. Geen schade voor het milieu en de beste kwaliteit. Geen allergische stoffen en enorm kleurvast, waardoor de garantie ook geldt voor de kleur.

Eyefunc werkt alleen met gecertificeerde leveranciers, zodat wij er zeker van zijn dat onze leveranciers geen gebruik maken van kinderarbeid, hun werknemers een goed salaris betalen en dat er goede werkomstandigheden zijn. Onze geselecteerde fabrieken zijn gevestigd in Zuid Korea, Japan en Europa.
MISSIE
Een positieve bijdrage leveren aan de internationale optiek branche door originele, funky, draagbare en betaalbare brillen te ontwerpen, zonder enige afbreuk te doen aan de kwaliteit.
WAARDEN
Universele benadering:
Een Eyefunc bril kan door iedereen gedragen worden. Met onze mooie designs, hoogwaardige kwaliteit en betaalbaarheid, hebben wij het predicaat ‘er is een Eyefunc bril voor iedereen’ meer dan verdiend.
‘op het randje’ designs:
Eyefunc investeert enorm veel tijd, geld en energie in het bezoeken van verschillende evenementen over de hele wereld, op zoek naar inspiratie voor nieuwe designs. Maar soms is het staren naar de schoonheid van de natuur al genoeg inspiratie voor onze designers. Neem bijvoorbeeld de verscheidenheid in vormen en kleuren van kwallen die leven in de zee, een uniek schouwspel en een bron van inspiratie. Onze designafdeling is intelligent en heeft het lef om modellen te ontwerpen die ‘op het randje’ zijn, maar altijd draagbaar voor iedereen.

Top kwaliteit
Wij bewaken onze kwaliteit op een dagelijkse basis. Ons kwaliteit controle team is continue de kwaliteit van onze brillen aan het scannen en heeft hierover nauw contact met onze leveranciers. Met regelmaat reizen wij af naar het buitenland en controleren de productie op locatie.
Service – boven gemiddeld:
In Nederland is een team gemotiveerde service medewerkers die alle mogelijke service kunnen verlenen. Wij vinden het belangrijk om snel en accuraat te leveren en mogelijke garantiegevallen snel af te handelen. Vanuit ons internationaal logistiek centrum zijn wij in staat om vele jaren na verkoop van een bril nog losse onderdelen te leveren.

Volg ons voor inspiratie!

Volg ons op social media. Elke week plaatsen we nieuwe foto’s!